Mesa RADV Vulkan драйвърът получи някои поправки за DOOM 2016

0
49
Излезе Mesa 17.0-RC2


Mesa RADV Vulkan драйвърът получи някои поправки за DOOM 2016. Това е култово игрово заглавие, което за съжаление няма версия за Linux и затова се налага да се играе с Wine.

Разработчикът от Red Hat Dave Airlie пусна на Коледа някои поправки за драйвъра с отворен код RADV за Vulkan, които се отнасят до играта на id Software DOOM при използването на Vulkan рендърър.

Както вече споменахме играта няма нейтив Linux версия и се налага да се използват три пача за Wine, които бяха пуснати по-рано или последната staging версия, която вече е налична за сваляне от всички, с които може да бъде подкарана OpenGL/Vulkan Windows играта на Linux.

В новите поправки има multi-component shared load/stores управление, както и поправка за ревдирането при b10g11r11_ufloat_pack32. Тези две поправки са издадени специално за DOOM с Vulkan рендиране, но със сигурност ще помогнат и за други игри за в бъдеще, които ще използват Vulkan.

Засега все още има някои проблеми със заглавието, като играта не иска да запомни настройките, които потребителят прави, не трябва да се стартира на пълен екран а в прозоречен режим, защото забива видео картата, а също така различни потребители съобщават за проблеми със звука.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  От Wine търсят алтернатива на DXVK при DirectX 9 игрите