Microsoft пуска услуга за разплащания, съперник на Apple Pay и Samsung Pay (видео)

0
47
Microsoft пуска услуга за разплащания


От Microsoft днес пуснаха почукни и плати (tap to pay) услугата с Microsoft Wallet, която ще се конкурира с Apple Pay и Samsung Pay.

Новата услуга е достъпна за потребителите с устройства с Windows 10 Mobile, които са с билд 14360 или по-нов, включително и Lumia 950, 950 XL и 650. Потребителите, които имат устройства с Windows Phone и са ъпгрейднали до Windows 10 Mobile обаче няма да могат да правят разплащания.

Услугата е ъздадена в сътрудничество с MasterCard и Visa и засега ще може да се използва само в САЩ. Изборът на банки засега също е ограничен до най-известните, включително Virginia Credit Union и Bank of America. От Microsoft обещават в скоро време да добавят повече.

Компанията вече се е съюзила с много компании, ресторанти, кафенета в щатите, а потребителите само ще трябва да гледат за логото Microsoft Wallet или Contactless Symbol, което ще им осигури плащане директно от тяхното Windows 10 Mobile устройство.

Will White от Microsoft обясни днес:

„В нашите електронни магазини, било то Windows Store, Xbox или Office, потребителите имат преимуществото да се впишат със своите Microsoft акаунти и имайки подръка информацията за защитени плащания, те могат да пазаруват сигурно и бързо. Потребителите ни искаха от нас разширяване на този тип услуги и днес ние сме повече от щастливи да предоставим по-лесни и по-сигурни транзакции с Microsoft Wallet и tap to pay на устройствата с Windows 10 Mobile.“

Засега tap to pay се предоставя само на потребителите в Insider програмата, които използват последните привю билдове, но от следващият месец, когато ще бъде пуснат Anniversary Update, ще е наличен за всички, които имат подходящи устройства.

Прочетете още:  Linux Kernel 4.8 излиза на 2-ри октомври
0/5 (0 Reviews)