Mozilla Firefox 60.0 ще е следващата ESR версия

0
64
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

Версията на интернет браузъра Mozilla Firefox 60.0 ще е следващаото ESR издание, което ще представи и нова услуга – Policy Engine.

ESR (Extended Support Release) изданията на Firefox са издания с удължена поддръжка и потребителите, които ги предпочитат ще могат да използват следващото ESR издание 60.0 на 8-и май тази (2018-а) година. 60.1 ESR се очаква да излезе на 3 юли, а на 28-и август – версия 60.2.

ESR изданията на Firefox набират все по-голяма популярност през последните години. Тези версии се използват предимно от организации, които търсят предвидимост и стабилност като бизнес, училища, университети и пр.

За да улеснят още повече инсталацията при големи учреждения и организации, от Mozilla въвеждат и Policy Engine от версия 60 на ESR изданието. Това е проект, който подпомага конфигурирането и персонализацията на интернет браузъра при бизнеса.

Policy Engine ще работи с всеки един инструмент за установяване на политики на използване, а от фондацията смятат да предоставят поддръжка и за Windows Group Policy. В началото проектът ще работи с ограничен набор от политики, но с времето той ще еволюира с помощта на обратната връзка с потребителите.

Повече информация можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Ubuntu 14.04.6 LTS с поправка за APT уязвимост