Най-добрите продукти за почистване на инфекции при Windows 10

0
47
Най-добрите продукти за почистване на инфекции при Windows 10

От института за антивирусна защита AV-TEST отново се опитват да помогнат на Windows потребители във всекидневната им битка с вируси, малуер, червеи, троянци и пр. зловреден код като са инициирали изследване за най-добрите продукти, с които може да се почисти вече заразена Windows 10 машина. Данните са събрани от проведени 830 теста през периода януари-декември 2018-а година, като са използвани 7 решения за почистване и 5 инструмента за възстановяване.

Тестът е проведен в три главни стъпки:

– Първата стъпка е инсталиране на приложенията за почистване на инфекции след като компютърът е заразен, с което се цели да се провери до каква степен ще бъде почистена инфекцията.

– Втората стъпка включва инсталиране на приложението за защита, спиране на защитата му, заразяване на машината със зловреден код и повторно пускане на защитата.

– Третата стъпка включва използването на буутваща медия с инструменти за възстановяване, от които се очаква да открият зловредните файлове и да ги почистят.

Резултатите от тестовете показват, че най-добре представящите се почистващи от вируси и малуер продукти са Bitdefender Internet Security, Avast Free Antivirus и Avira Antivirus Pro. Тези продукти са успели напълно да почистят 82 системи от общо 88 и са оставили остатъчни безобидни файлове в 6 случая.

Най-добрите продукти за почистване на инфекции при Windows 10 5

Kaspersky Virus Removal Tool също се представя добре като е изчистил напълно 84 системи, но е оставил опасни файлове при 2 машини и безопасни файлове отново при две машини, което понижава резултата му.

С най-нисък резултат са обичаният заподозрян Windows Defender и изненадващо Malwarebytes Anti-Malware Premium. Windows Defender е успял да почисти напълно 80 машини, оставя безопасни файлове в пет от случаите и опасни файлове в един от случаите. Той не успява да засече опасноста в два от случаите.

Прочетете още:  Излезе NVIDIA 418.49.04 бета драйвърът за Linux

Malwarebytes Anti-Malware Premium също не успява да засече инфекцията в два от случаите, успява да изчисти едва 74 машини, като оставя безопасни файлове в десет от случаите и опасни в два от случаите.

При възстановяващите буутващи инструменти най-добре се представят Kaspersky Virus Removal Tool и Bitdefender Rescue Disk, които засичат опасността във всичките 44 случая. На първо място обаче е инструментът на Kaspersky с напълно почистени 42 машини и оставени безвредни файлове в само един от случаите.

Най-добрите продукти за почистване на инфекции при Windows 10 6

С цялото изследване на AV-TEST за продукти за почистване на инфекции при Windows 10 можете да се запознаете тук.

0/5 (0 Reviews)