Най-малкият AI чип струва само $1

0
51
Компютри Linux

Най-малкият чип за изкуствен интелект Mipy е тук, а разработчиците му с гордост съобщиха, че чипът е не само най-малкият в света, но и най-евтиният – той струва едва един долар. AI чипът е разработен от екип тайвански учени от Тайванския университет и разработчици от AVSdsp.

Mipy има вградени технологии за разпознаване на изображения с дълбоко обучение, които могат да намерят приложение в широк спектър от сфери като образование, техника за бита, реклама, автомобили, полиция, сигурност, производство на играчки, индустрия и пр.

Разработчиците обясняват, че Mipy може да бъде използван заедно с основния процесор на контролера, а също така може да бъде вграден във всяка една модерна принтирана електронна платка, където да извършва видео и аудио изчислителна работа.

Подобни AI чипове ще навлизат все по-широко и в близките години се очертава да бъдат използвани в почти всяко устройство от всякакъв характер. Към момента устройствата с изкуствен интелект разчитат предимно на връзка с облака, но AI чиповете ще променят това и устройствата, които ги използват ще могат да работят самостоятелно, да получават гласови команди и да извършват поставените им задачи далеч по-ефективно.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе играта GZDoom 4.0.0 с експериментална Vulkan поддръжка