Съдят Google, че следи потребителите, въпреки че са изключили функцията за определяне на местоположението

0
51
Съдят Google

След като миналата седмица от Google открито признаха, че следят вашето местоположение, въпреки че сте изключили функцията за определянето му, гражданинът на Сан Диего Наполеон Патаксил заведе дело срещу компанията именно по този казус.

Делото е заведено във федералния съд на Сан Франциско за нарушаване на законите за неприкосновеността на личните данни на Калифорния, а също така и за нарушаване на нормативните уредби на Privacy Act на щата. Адвокатите ще се опитат да получат одобрение за групов иск, който ще е разделен на две категории – Android и iPhone, като по този начин ще се опитат да защитят интересите на огромен брой потребители в САЩ.

Предстоят месеци на усилена работа на съда, кото трябва да реши дали може да класифицира съдебния иск като групов. Докато текат тези месеци ще се очаква и резултатът от писмото до Федералната търговска комисия, което написаха от Electronic Privacy Information Center, където в три страници те открито обвиняват Google, че нарушава законите.

Преди да стане известен фактът, че от Google следят вашето местоположение, независимо от факта, че сте изключили тази функция, от компанията твърдо заявяваха, че опцията може да бъде изключена, но впоследствие това се оказа невярно и беше доказано, че тя е активна винаги, независимо от предпочитанията на потребителите.

В резултат на това в петък от Google промениха текста на своите условия за ползване, където вече се споменава, че дори и при изключването на функцията за определяне на местоположението ви, е възможно някаква част данни да продържи да бъде събирана въпреки това от приложения като Maps и Search.

Прочетете още:  AMDVLK Vulkan видео драйвърът за Linux получава подобрения и поправки
0/5 (0 Reviews)