Най-мощният шестядреният Intel Core i9 процесор идва при лаптопите

0
47
Fastboot за Intel Linux видео драйвъра идва скоро по подразбиране

От Intel публикуваха своите лаптоп версии на процесорите от серията Core i9 от високия клас, които използват Coffee Lake (14nm++) архитектурата от осмо поколение. От компанията обещават прираст от 29% при бууст скоростите в сравнение със седмо поколение, което означава 59% повишение при 4K видео редактиране и 41% увеличение при игрите, ако се използва най-мощният модел.

Тези резултати могат да бъдат постигнати с най-мощния процесор от анонсираната нова серия – Intel Core i9-8950HK, който има 6 ядра, 12 нишки и бууст честоти от 4.8GHz. Това са много добри характеристики за процесор, който ще се използва в лаптоп и със сигурност високият прираст в производителността ще се хареса на потребителите.

Всъщност Core i9 Coffee Lake са насочени именно към повишаване на производителността при видео редактирането и игрите и тези процесори ще намерят място в мобилните работни станции за видео редактиране, както и при геймърските лаптопи от висок клас.

Най-мощният шестядреният Intel Core i9 процесор идва при лаптопите 3

Заедно с Core i9-8950HK бяха представени и i5 и i7 моделите за лаптопи, които също използват Coffee Lake архитектурата, които са от серията H на компанията. Тези модели процесори също обещават висока производителност и много добър прираст при игрите и видео редактирането. Всички представени модели ще поддържат Optane memory.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Linux Kernel 5.5 RC3 с множество подобрения
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments