Nokia пуска първия си Android телефон само за Китай

0
39
Nokia пуска първия си Android телефон само за Китай


Много фенове на финландската компания очакват с нетърпение телефоните след възраждането ѝ, но някои от тях ще останат разочаровани. Засега.

Първият Android телефон на Nokia вече беше анонсиран, но най-вероятно вие няма да сте от щастливците, които го държат в ръцете си. Nokia 6 ще бъде с Android Nougat 7.0.

Фирмата HMD Global, която държи изключителните права върху бранда Nokia заяви, че новият телефон ще бъде пуснат в сътрудничество с китайския гигант JD.com и няма да бъде наличен извън границите на Китай.

Все пак от HMD Global обещават, че през 2017-та година ще има още телефони на Nokia, без съмнение едни от тях ще са широко обсъжданите P1 и D1C, като Nokia 6 дава представа какви ще са и следващите модели.

Nokia 6 е с алуминиев корпус, дисплеят е с FullHD резолюция, 5.5-инчов. Процесорът е Qualcomm Snapdragon 430, с 4GB RAM и 64GB вградено пространство.

Първият Android телефон на Nokia идва с версия на операционната система Android 7.0 Nougat и Dolby Atmos аудио обработка. Камерата на гърба е 16 мегапиксела, а предната 8 мегапиксела.

Изпълнителният директор на HMD Global Arto Nummela казва:

„Създадени сме съвсем наскоро, но от самото начало ние имаме намерение да се движим бързо напред, за да си осигурим позиция на голям играч на пазара на смартфони и да създаваме устройства, които наистина посрещат нуждите на потребителите.

Nokia 6 е резултат от вслушването в желанията на потребителите, които искат красив телефон, с голяма издържливост, да предлага забавление и добър дисплей.

Амбицията ни е да доставим първокласен продукт, който да предостави на потребителя всичко, от което се нуждае при всякаква цена, на всеки пазар. Започваме днес, с качествения и първокласен Nokia 6, който е създаден, за да донесе страхотни преживявания на китайските потребители. Имаме намерение да представим още повече продукти през първата половина на 2017-та година“.

Прочетете още:  Майкрософт пуска ново оръжие за борба с бъговете при Windows 10 (видео)

Nokia 6 се очаква да излезе официално по-късно този месец на цена от 1699 юана, което е около 243 долара.

0/5 (0 Reviews)