Новата версия на Firefox 52.0 позволява изпращане на табове

0
55
Firefox


В новата версия на Mozilla Firefox 52 са направени различни подобрения при функцията за сваляне на файлове, вече е възможно изпращането на табове към други синхронизирани устройства и други подобрения.

Вчера излезе новата версия на Mozilla Firefox 52 за Windows, Linux и macOS, като предоставя някои интересни функции и различни подобрения.

В новата версия е добавена функция за споделяне на табове към други синхронизирани устройства, което е още една допълнителна функция към възможностите за синхронизация на този интернет браузър.

Потребителят просто трябва да се е вписал в профила си и да е настроил синхронизиращата функция, а след това да цъкне с десен бутон на таба, който иска да сподели, като ще види списък със синхронизирани устройства, към които може да го изпрати.

Ако на другото устройство има инсталирана версия на Firefox, която поддържа новата опция, споделеният таб ще се появи автоматично и при другото устройство, като ще изкара съобщение за успешния процес по прехвърлянето.

Новата версия на Firefox 52.0 позволява изпращане на табове 3

Във версия 52.0 на Firefox е добавен и така нареченият „multi-process“ за Windows 8, Windows 10 или тъч скрийн устройства, което ще повиши значително производителността.

До момента браузърът използваше един системен процес. Отсега нататък той ще използва отделни процеси за потребителския интерфейс и за уеб съдържанието.

От Mozilla са се погрижили и за допълнителното повишаване на сигурността по няколко начина. Например при попълване на потребителско име и парола в незащитен сайт (такъв без криптирана HTTPS връзка), Firefox ще ви предупреди като изкара съобщение.

В същото време подобни несигурни сайтове вече няма да могат да слагат на бисквитките secure атрибут. Премахнат е и API за статуса на батерията, защото той също може да се използва за проследяване и оставяне на следи в Мрежата.

Прочетете още:  PUBG вече е налична при Google Stadia

Свалянията (Downloads) получават три промени – големи бутони за рестартиране или отказване на свалянията, възможност за преглед на последните пет сваляния, както и туулбар съобщение, когато свалянето е било неуспешно.

В новата версия на Mozilla Firefox 52.0 разработчиците са подобрили Responsive Design Mode, споделянето на екрана вече показва голям предварителен преглед и вече не изисква специално упълномощени домейни. Пуснат по подразбиране е и CSS Grid Layout.

NPAPI поддръжката е премахната за всички приставки, с изключение на Flash Player, което означава, че Acrobat, Silverlight, Java и подобни приставки повече няма да работят. Вместо това разработчиците на подобни приставки се окуражават да преминат към HTML5.

При Firefox за Android е намален размерът на .apk файла с 5Mb, което ще доведе до по-бързо сваляне и инсталиране на приложението, както и се предлагат разширени аудио контроли.

Трябва да се спомене, че версия 52.0 на Firefox е последното издание за операционните системи Windows XP и Vista, като бъдещи версии за тях повече няма да има.

0/5 (0 Reviews)