Новите APU на AMD комбинират Ryzen Pro процесор с Vega видео

0
42
Новите APU на AMD комбинират Ryzen Pro процесор с Vega видео

От AMD направиха своя пореден ход в битката с конкуренцията и представиха своите нови APU (Accelerated Processing Unit), които съчетават в себе си Ryzen Pro процесор и Vega видео. Те идват в три мобилни разновидности и в четири варианта за десктоп.

При десктоп вариантите парадът се води от Ryzen 5 Pro 2400G, който има четири ядра и осем нишки, честота от 3.9GHz, с 11 Vega графични изчислителни единици. След него е Ryzen 5 Pro 2400GE, който е почти напълно идентичен, като единствената разлика е в честотата, която е 3.8GHz.

Трети е Ryzen 3 Pro 2200G, който също има четири ядра, но е ограничен до четири нишки, честотата е 3.7GHz и разполага с 8 Vega графични изчислителни единици. Ryzen 3 Pro 2200GE е най-слабият от линията като е идентичен с Ryzen 3 Pro 2200G, но честотата му е 3.6GHz.

При мобилните версии най-мощният модел е Ryzen 7 Pro 2700U, който има четири ядра с осем нишки, честотата му е 3.8GHz и разполага с 10 Vega графични изчислителни единици. Той е следван от Ryzen 5 Pro 2500U, който също има четири ядра и осем нишки, но честотата му е намалена на 3.6GHz и разполага с 8 Vega графични изчислителни единици. Най-слабият модел от мобилната серия е Ryzen 3 Pro 2300U, който идва с четири ядра, четири нишки, честота от 3.4GHz и 6 Vega графични изчислителни единици.

Новата линия APU също се възползва от имплементираните в Ryzen Pro процесорите хардуерно-базирани функции за сигурност, което би трябвало да ги направи предпочитани и в бизнес сектора, където Intel за момента са абсолютен монополист. Това може да означава, че скоро ще видим бизнес ориентирани мобилни и десктоп работни станции, които могат да се справят с тежки изчисления, CAD задачи, видео редактиране и пр., като в същото време те ще са компактни и леки. Засега няма данни за цените на новите APU, но те ще се появят в машините на Dell, Lenovo и HP в близките месеци.

Прочетете още:  Linux deepin 15.10 ще накара много Windows и macOS потребители да завиждат (видео)
0/5 (0 Reviews)