Ново приложение за Windows 10 ви казва дали сте хакнати

0
74
Ново приложение за Windows 10 ви казва дали сте хакнати


Всеки един потребител знае, че няма как да се защити на 100% по отношение на сигурността от пробиви и вируси.

Това важи с още по-голяма сила в интернет, където профилите на потребителите всекидневно за са изложени на всевъзможни рискове.

Антивирусните програми вършат наистина добра работа, но те винаги ще си останат догонващи, което не гарантира напълно сигурността. Сега вече има нов начин, по който потребителите на Windows 10 и Windows 10 Mobile могат да се проверят дали при техните акаунти няма пробив и дали не се използват от неоторизирани лица.

Приложението се казва „Hacked?“ и е универсално приложение за Windows 10, което проверява дали акаунтите на конкретен потребител не са замесени в последните пробиви, които са се случили в Мрежата. Своите възможности приложението дължи на връзка с API на [url=https://haveibeenpwned.com/“ target=“_blank“ rel=“nofollow]haveibeenpwned[/url] и по този начин сканира вашите акаунти на всякакви Windows 10 устройства, HoloLens, компютри, смартфон и пр.

Когато стартирате приложението за пръв път, то ви приканва да въведете данните за своите акаунти, като веднага след това по бърз начин ги верифицира и започва да проверява регулярно за промени. Вградената система за проверка проверява на всеки 12 часа за възможни проблеми, за да е сигурно, че акаунтите не са пробити и не се използват от трети лица. От своя страна информацията на Haveibeenpwned бива ъпдейтвана редовно, като по този начин и Hacked? държи потребителя в течение с актуална информация.

От [url=http://www.winbeta.org/news/new-app-hac … e-password“ target=“_blank“ rel=“nofollow]WinBeta[/url] отбелязват, че при проблеми приложението изпраща нотификации, а през другото време работи във фонов режим, така че потребителите могат просто да го настроят и да го забравят, защото то не пречи по никакъв начин. Разработчиците на Hacked? уверяват, че информацията относно акаунтите ви е напълно защитена и не се споделя с абсолютно никого и се използва HTTPS сигурна връзка.

Прочетете още:  Излезе Linux дистрибуцията openSUSE Leap 15

Ясно е, че програмата е съвсем нова и едва сега започва нейното развитие, като може какво да се желае, но идеята би трябвало да се оцени, защото е добра и пред приложението се очертава добро бъдеще.

0/5 (0 Reviews)