Официално излезе PulseAudio 10.0

0
26
Официално излезе PulseAudio 10.0


След усилена работа големият ъпдейт на PulseAudio с версия 10.0 е вече тук. Вече използва Memfd по подразбиране, направени са промени при Bluetooth аудио и още множество промени.

Днес излезе дългоочакваната главна версия на PulseAudio 10.0. В нея има множество интересни функции подобрения, които ще зарадват потребителите на Linux.

В новата версия Memfd Transport вече се използва по подразбиране при модерните Linux дистрибуции. Memfd представлява използването на споделена памет, на мястото на съществуващия досега POSIX SHM транспорт метод.

Memfd е наличен от версия на Linux Kernel 3.17 и този транспортен метод за PulseAudio е по-модерен и сигурен, като позволява sandboxing/container поддръжка.

Memfd беше наличен още от версия 9.0 на PulseAudio, но беше забранен по подразбиране. След като не са съобщени никакви проблеми с него, сега вече е дошло времето да бъде пуснат по подразбиране.

В PulseAudio 10.0 вече е възможно превключването на Bluetooth профила, когато се използват VoIP приложения. Също така са направени различни поправки при включване на USB съраунд звукови карти, наличен е нов модул за приоритизиране на passthrough стримовете, разделено усилване на каналите при Bluetooth A2DP/HSP профилите.

Премахната е зависимостта от json-c, премахнат е module-xenpv-sink, доизчистен е qpaeq лицензът и е добавена съвместимост с OpenSSL 1.1.0.

За повече подробности относно новата версия PulseAudio 10.0 , можете да посетите официалната wiki страница на проекта.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Цялото наименование на Ubuntu 19.10 е Eoan Ermine