openSUSE и NVIDIA правят по-лесна инсталацията на NVIDIA при Tumbleweed

0
41
OpenSUSE Tumbleweed направи сериозни обновления. Преминава към много нови пакети


Разработчиците от openSUSE и NVIDIA улесняват максимално потребителите като правят инсталирането на видео драйвъра на NVIDIA при Tumbleweed изключително лесно.

X.Org разработчикът Stefan Dirsch от openSUSE съобщава, че вече са налични RPM пакети, които правят инсталацията на видео драйвъра на NVIDA детска игра.

Той призовава потребителите на NVIDIA видео карти да ги изпробват като просто добавят хранилището посредством командата:

zypper ar https://download.nvidia.com/opensuse/tumbleweed nvidia-tumbleweed

и ги инсталират с:

zypper inr

Dirsch обяснава, че кернел модулът се компилира по време на инсталацията на драйвъра, а при нова версия се прекомпилира наново и се реинсталира автоматично.

RPM пакетите са налични само за последния клон на драйвъра на NVIDIA, защото Tumbleweed премина към GLVND, който не се поддържа от старите клонове на драйвъра 340.xx и 304.xx.

Stefan Dirsch обяснява още, че може да се появи проблем с gdm, като смяната на дисплей мениджъра с xdm е проработила при него. Засега не знае от какво се получава проблемът с gdm.

Ако използвате видео карта на NVIDIA с openSUSE Tumbleweed, можете да видите повече детайли относно новите RPM пакети тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе X.Org Server 1.20 RC2