openSUSE Tumbleweed е първата Linux дистрибуция с GNOME 3.24

0
37
GNOME спират Snap Plugin


Linux дистрибуцията openSUSE Tumbleweed първа предложи на потребителите си графичната среда GNOME 3.24. Версията на ядрото вече е 4.10.4.

Разработчикът Dominique Leuenberger от openSUSE проекта беше щастлив да обяви наличността на наскоро излязлата графична среда GNOME 3.24 в хранилищата на openSUSE Tumbleweed.

Според неговия анонс openSUSE Tumbleweed е първата Linux дистрибуция, която предлага пакетите на GNOME 3.24 на своите потребители.

По принцип openSUSE Tumbleweed е предимно KDE ориентирана дистрибуция, но изглежда, че се обръща голямо внимание и на GNOME.

„От Tumbleweed отново сме първите, които предлагат новата версия на GNOME 3.24 като част от основните хранилища. Благодарение на автоматичното тестване и формиране, както и големите усилия вложени в пакетите, GNOME 3.24 е налична за потребителите само 48 часа след излизането си“, се казва в анонса на Leuenberger

Освен че идва с GNOME 3.24, последната версия на openSUSE Tumbleweed предлага и възможност за избор на GNU Compiler Collection 7 (GCC) като основен компилатор за потребителите, които искат да компилират от сорс.

Версията на Linux Kernel е 4.10.4, QEMU е версия 2.8.0, интернет браузъра Mozilla Firefox също е последна версия 52.0 и пр.

В следващите скорошни издания на openSUSE Tumbleweed през идните седмици се очаква GCC 7 вече да е компилатор по подразбиране, да започне да се използва Linux Kernel 4.10.5, а версията на KDE Plasma да е 5.9.4.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ъпдейтът KB4058043 за Windows 10 предизвиква сини екрани