Още повече подобрения за лаптопи идват при Linux Kernel 4.19

0
911
Linux Kernel

Все повече подобрения за различни нови лаптопи намират своето място в Linux Kernel 4.19 заедно с всички други подобрения и добавянето на различни драйвъри. За да се осигури безпроблемна работа с новите лаптопи обаче, както и при всички други устройства са необходими редица действия и подобрения, които се отнасят за конкретни модели.

За съжаление още са далеч дните, когато производителите на хардуер ще работят в сътрудничество с Linux общността и към момента тази поддръжка се осигурява от разработчиците на Linux ядрото и на различни доброволци. Въпреки тази негативна тенденция обаче поддръжката на хардуера като цяло е на много добро ниво, а освен това постоянно се добавят различни доработки за конкретни устройства, а доказателство за това е поредната серия от промени linux-platform-drivers-x86, които са предвидени за Linux ядрото с версия 4.19.

Промените доста и представляват подобрения и поправки в най-различни сфери. Някои от тях са разрешаване на CMT и MBM на новите Skylake stepping, поддръжка за включване и изключване на подсветката на някои нови модели лаптопи на ASUS като UX550GE, където вече могат да се изреждат всички нива на осветеност, а не само да се включва и изключва подсветката, безжичният драйвър на ASUS вече може да включва LED индикатора при преминаване в режим на полет, различни тъчскрийн DMI актуализации при някои таблети.

Добавена е поддръжка за Device Specific Methods при Intel HID драйвъра, поправено е управлението на при Toshiba KBD LED Type 2 подсветките, добавена е поддръжка за Calculator бутона на различни ThinkPad системи, добавени са различни актуализации за Mellanox платформите, засичане на Dock/tablet режимаIntel Virtual Button „vbtn“ драйвъра, поправяне на неизползвани, но описани предупреждения при toshiba_acpi и още много.

Прочетете още:  Ubuntu-базираната Linux дистрибуция Pop!_OS на System76 е вече тук!

Пълния списък не само на промените за лаптопи но и на фронта на всички устройства можете да се запознаете тук. Не забравяйте, че има бутон next, за да можете да разгледате и по-стари промени.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments