От Adobe Creative Cloud изтече информация за 7.5 млн. потребители

0
53
Изтекоха 7.5 млн. потребители от Adobe

Незащитената информация за 7.5 млн. Adobe потребители е била достъпна в продължение на седмица.

Софтуерният специалист от Security Discovery Bob Diachenko съобщава за сериозен пробив в системата на Adobe, която е изложила на показ личните данни на 7.5 милиона Creative Cloud потребители.

Diachenko е открил уязвимостта като е сканирал уеб пространството за уязвими бази данни. Щом е направил откритието той го е докладвал на 19-и октомври, за да даде възможност на Adobe да закърпят моментално дупката, която е излагала на показ лични данни на милиони потребители.

Информацията е съдържала имейл адреси, member ID, банкова информация, местоживеене, информация за последно влизане и пр. Впоследствие от Adobe признаха за проблема и го обясниха като уязвимост, свързана с работата по един от техните прототипни модули.

За щастие сред изтеклата информация не са паролите и детайли по кредитните карти на потребителите, което беше потвърдено категорично от Adobe. Въпреки това изтичането на информация на толкова голям брой потребители е изключително опасно и недопустимо.

Това не е първият случай, в който от Adobe имат проблеми с изтичане на потребителска информация. През 2013-а година беше отчетен пробив в системата, засегнал над 38 млн. Adobe профила. Тогава бяха откраднати и финансовите данни на около 3 млн. потребители.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Arch Linux скоро ще е наличен в Windows