От AMD твърдят, че картите Radeon RX Vega ще са равни с Nvidia GTX 1080 Ti

0
28
От AMD твърдят


От AMD публикувха още малко информация относно Vega-базирани видео карти, като се разбра, че те ще идват в два варианта 4GB и 8GB и разкриха, че идват съвсем скоро.

И двата варианта ще използват второ поколение HBM2 (high-bandwidth memory), което освен високи скорости ще осигури и добра енергоефективност – нещо, което от AMD не успяваха да дадат на потребителите през последните години.

Освен това вицепрезидентът и генерален мениджър на Radeon gaming към AMD Scott Herkelman хвърли бомбата на Tech Summit в Китай, че 4GB-овият вариант на Vega видео картата, ще има същата пропускливост на паметта като GTX 1080 Ti, която е с 11GB GDDR5X.

Той добавя и че размерите на Vega картите би трябвало да са по-малки от тези на предшествениците.

Тези видео карти са произведени по 14nm FinFET процес при GlobalFoundries и изглежда ще са просто загрявка за множество Vega базирани модели, които от AMD обещават за втората половина на 2017-та година.

Като се има предвид, че AMD обичат да пускат своите нови продукти в началото на четвъртините през годината и като се вземе предвид фактът, че до началото на следващото четиримесечие остава по-малко от седмица, то дългоочаваните Vega базирани карти може би ще се появят съвсем скоро.

От компанията все още не са обявили подробности относно конфигурацията на ядрата и тактовите честоти.

Новата Vega архитектура е създадена с цел да бъде пряк конкурент на 10-тата версия видео карти на Nvidia, получавайки предимство от 14nm и 16nm производствения процес на чиповете.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  iMessage идва при Linux и Windows благодарение на Zen