От Майкрософт признаха за нов бъг при Fall Creators Update

0
46
Майкрософт бъг

Спускането на поредния голям ъпдейт за Windows 10 Fall Creators Update започна на 17-и октомври и както се очакваше, потребителите, до които достигна, вече съобщават за различни проблеми.

Един от тези проблеми, за които се съобщава, е изчезване на приложенията от старт менюто. Потребителите не могат повече да стартират своите приложения от старт менюто, което е доста неприятно за повечето от тях.

Като временно решение на проблема засега се предоставя стартирането на приложенията да се осъществява от Windows Store, но там те много по-трудно се намират, което прави решението неудобно.

От Майкрософт съобщават, че вече знаят за този бъг и проучват съобщенията от потребителите, които са се оплакали, че са се натъкнали на него след инсталирането на Fall Creators Update.

От компанията обаче не обещават, че ще изкарат поправка за проблема, но е твърде вероятно все пак да излезе кръпка с някой от кумулативните ъпдейти през идните месеци.

Засега съветите на Майкрософт са да се извърши поправка (repair) или пълен ресет на програмите, които липсват, да пробвате да ги ънинсталирате и инсталирате наново или да ги ререгистрирате с PowerShell.

Ако тези стъпки не помогнат, пред потребителя остават две опции – да се върнат към миналата версия на Windows 10 или да ресетнат напълно системата си и по този начин всички настройки да се върнат по подразбиране.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  AMD Ryzen 2 процесорите идват в началото на 2018-а година