От Microsoft най-накрая официално показаха как да откажем ъпгрейда към Windows 10

0
54
Windows 10


От Microsoft са готови да направят Windows 10 препоръчан ъпдейт в Windows Update, с което се надяват повече потребители да преминат към новата операционна система.

Последваха обаче много критики към подобно насилствено подканяне за ъпгрейд, както и други не толкова добри практики и от Microsoft най-накрая се предадоха, а и решихе, че подобно отношение към потребителя руши така или иначе разклатения им имидж.

Създадоха специална страница, която е озаглавена „Как да управляваме уведомлението за ъпгрейд за Windows 10 и ъпгрейд опциите„. Оттам научаваме, че спирането на известяването за ъпгрейд към Windows 10 става с просто редактиране на един ключ в регистъра.

Това не е нещо ново, но е добре да знаем, че от Microsoft най-накрая предоставят начин официално и показват някаква грижа за потребителя, преди все повече вероятната нова агресивна кампания за преминаване към последната им операционна система.

Ето как да спрем известяването за ъпгрейд към Windows 10:

Трябва да се отвори редакторът за регистъра, като просто потребителят трябва да напише regedit в Start->Run и натисне Enter. За потребителите без старт меню могат да използват клавишната комбинация Win+R, като по този начин ще им се отвори run прозорецът. Това важи и за всички потребители на Windows.

След като е стартиран regedit, просто трябва да се стигне до ключа WindowsUpdate, който се намира тук:

HKLMSOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsWindowsUpdate

След като пътят бъде отворен, трябва да се намери ключът DisableOSUpgrade и стойността му да се промени на 1. Ако ключът не съществува, просто трябва да се създаде, за да изчезне Get Windows 10 app.

Прочетете още:  Linux Kernel. Новини около Linux ядрото и нови версии. Излезе версия 4.19 RC1

Въпреки това, при някои потребители този начин не сработва и ъпгрейдът към новата операционна система все още им се предлага и понякога от Microsoft подновяват гореспоменатото приложение с различни ъпдейти.

Най-лесният начин е потребителите внимателно да преглеждат всеки един ъпдейт. Ако внимават е почти невъзможно да инсталират и Windows 10 покрай другите ъпдейти.

0/5 (0 Reviews)