От Microsoft обещават – червеният хикс ще означава не

0
91
От Microsoft обещават - червеният хикс ще означава не


Натискането на червения Х бутон при предложението за ъпгрейд към Windows 10 вече ще отлага ъпгрейда, а няма да го приема, както досега, обещава висш чиновник от Редмънд.

Софтуерният гигант ще промени спайуер поведението си спрямо потребителите и насилственото им прибутване за ъпгрейд към Windows 10, поне в този аспект.

Чиновникът обяснява, че сега, след натискането на червения бутон на така печално известния попъп за ъпгрейд, вече ъпгрейдът ще бъде отлаган, а не както досега – приеман. Подобна измамна практика от голяма компания като Microsoft е меко казано нелеп и това при положение че самите те си противоречат като дават описание на бутона за затваряне:

„The Close button on the title bar should have the same effect as the Cancel or Close button within the dialog box. Never give it the same effect as OK.“

Много потребители на Windows 7 и Windows 8.1 се оплакаха в последно време, че след като са затворили попъпа с бутона Х, ъпгрейдът всъщност е започнал, вместо да бъде отказан. Подобна измама беше осъдена остро от хората, които не искат да ъпгрейднат към Windows 10.

От Microsoft обещават - червеният хикс ще означава не 4

От Microsoft се опитаха да се защитят като излязоха с позиция, че настройката по подразбиране е ъпгрейдът да бъде приет и че потребителите, които натискат бутона Х всъщност се съгласяват с него.

Сега обаче те променят мнението си на 180 градуса и според Terry Myerson, шеф на Windows and Devices Group, вече няма да считат, че натискането на бутона за затваряне се приема за съгласие и че потребителите, които използват този бутон всъщност не искат ъпгрейдът да започне.

Прочетете още:  Обявиха Unreal Engine 4.21 Preview. Идва с различни подобрения за Linux

Новата оферта ще има няколко опции – ъпгрейдни сега, избери кога и откажи безплатната оферта. При натискане на червения бутон Х при новия попъп, той вече ще отложи ъпгрейда, ще затвори попъпа, но след няколко дни отново ще напомни за себе си, обяснява Myerson.

Би било добре от Microsoft да преустановят нелоялните практики, чрез които къде с измама, къде тихомълком или насила се опитват да излъжат потребителите да минат на новата им операционна система. Няма да е учудващо и да ги залеят дела, след като за пръв път преди няколко дни жена успя да ги осъди за нежелан ъпгрейд към Windows 10 и нанесените от това щети, за $10 000.

5/5 (1 Review)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments