От Mozilla работят по функция за по-бързо зареждане на табовете при Firefox

0
108
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

От Mozilla работят по нова функция, която ще направи използването на интернет браузъра Firefox още по-удобно. Функцията е с името Tab Warming и ще спестява ценни секунди на потребителите при сърфиране в интернет и превключване между различните табове.

Разработчикът от Mozilla Mike Conley обяснява в своя блог, че Tab Warming ще зарежда предварително съдържанието в непрегледан таб само при слагане на мишката върху него, без да се цъка.

Браузърът ще се опитва да предсказва кога потребителят ше цъкне и ще зарежда съдържанието още преди табът да бъде показан. Ако потребителят все пак не цъкне, зареденото съдържание ще се изтрива, за да не заема допълнителен ресурс.

Очаква се Tab Warming да намали времето за показване на съдържанието особено при тежки страници, но при други потребителите може и да не усетят разлика, защото те така или иначе са достатъчно бързи и леки.

Ако ви е интересна новата функция, можете и вие да я пробвате, но ще трябва да си свалите версия от Nightly канала на Firefox, да напишете about:config в адресната лента, в полето за търсене да напишете:

CODE: Избери всички

browser.tabs.remote.warmup.enabled

и на намерената стойност да цъкнете два пъти и да я зададете на „true“.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Уязвимост в Windows 10 беше оповестена публично. Всички потребители са застрашени