От Purism споделиха последните новости за Linux смартфона Librem 5

0
61
От Purism споделиха последните новости за Linux смартфона Librem 5

От Purism споделиха в блог пост последните новости около супер сигурния Linux телефон Librem 5. Разработчиците работят усилено по подобряване на Mobile shell, Messages и настройките, свързани с мрежата, където са поправени различни проблеми, добавени са различни настройки, възможност за две сим карти и пр.

От Purism споделиха последните новости за Linux смартфона Librem 5 7

При Wayland шел прототипа Phosh са поправени редица проблеми, а кодът е почистен, актуализирани са преводите на немски и френски, добавен е нов превключвател за приложения, добавено е превключване на приложенията чрез докосване (тъч), горният панел е почистен и е с подобрен дизайн.

От Purism споделиха последните новости за Linux смартфона Librem 5 8

Миналия месец започна портването на GNOME Settings в Librem 5 и тази работа продължава, поправен е проблем при стартирането на gnome-session в дебъгинг режим, добавен е преработен gnome-settings демон към имиджите, така че вече фигурират необходимите компоненти за отключване на сим картата.

От Purism споделиха последните новости за Linux смартфона Librem 5 9

Поправени са множество проблеми при модулите Calls, Libhandy, Upower, Contacts, Kernel/mesa/etnaviv/libdrm, Fractal, GTK+, налични са различни поправки при виртуалната клавиатура и пр. Към момента имиджите все още използват базата на Linux дистрибуцията Debian „Buster“, но Librem 5 вече може да работи и със собствената дистрибуция на Purism – PureOS.

Повече за последните новости при Linux смартфона Librem 5 можете да научите от официалния блог пост.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Играта Shadow of the Tomb Raider идва и за Linux благодарение на Feral Interactive
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments