Winamp се завръща през 2019-а година

0
127
Winamp се завръща през 2019-а година

Легендарният медиен плейър Winamp беше създаден през 1997-а година и почти веднага събра огромна маса от потребители. Впоследствие продаден на AOL през 2002-а, неговите актуализации спряха и последната версия излезе през 2013-а, а марката беше закупена година по-късно от Radionomy.

След като преди около месец в мрежата изтече бета версия на Winamp 5.8, когато започна да се спекулира дали всъщност плейърът няма да се завърне, сега това вече е сигурно и е потвърдено от изпълнителния директор на Radionomy Alexandre Saboundjian, който казва:

Ще има чисто нова версия следващата година, която ще носи наследството на Winamp, но ще предоставя и по-пълно преживяване при слушане„.

Alexandre Saboundjian твърдо вярва, че въпреки голямата пуза, през която Winamp не е бил на пазара, той ще успее отново да събере голям кръг от почитатели и ще натрупа значителна потребителска маса, а това ще се дължи както на марката, така и на подобренията, които ще допринесат за по-приятната и лесна работа с плейъра.

Той счита, че новият Winamp ще запълни дупката между различните програми, защото според него потребителите използват различни приложения за слушане на музика, различни радио станции и подкастове. Saboundjian обещава да предостави всичко това в един плейър и това е именно Winamp.

Всичко това е аудио и това аудио може да бъде търсено по един или друг начин. Защо всичко това да не стана от едно място?„, аргументира се изпълнителният директор на Radionomy.

Засега Winamp beta 5.8, която изтече неофициално в мрежата е доста нестабилна и има най-различни бъгове и проблеми със сривания, затова е препоръчително феновете да проявят още малко търпение и да изчакат официалното излизане на Winamp през 2019-а година. Същата тази бета версия ще бъде оповестена официално след два дни на 18-и октомври.

Прочетете още:  Ubuntu 19.04 е наличен за тестване
0/5 (0 Reviews)