Отново: Майкрософт изложи личните файлове на потребителите си публично. Паролите също

0
41
Отново: Майкрософт изложи личните файлове на потребителите си публично. Паролите също


Инцидент в docs.com предостави публичен достъп до личните файлове на потребителите.

docs.com, облачната платформа на Майкрософт за споделяне на файлове, която е интегрирана с офис пакета на компанията Office, инцидентно изложи на публичен показ личните файлове на потребителите на платформата.

Според съобщенията, когато потребителите осъществят търсене в сайта, се виждат и лични файлове на потребители, които се очаква да не са видими. От Майкрософт решиха генерално проблема като премахнаха функцията за търсене в сайта.

Въпреки това обаче тези файлове продължават да са видими и налични, защото се пазят в кеша на Google, а също така и в собствената търсачка на Майкрософт Bing.

Засега още от Майкрософт не са излезли с офеициално становище и не се знае точно какво се е объркало и защо личните файлове на потребителите са били общодостъпни.

Сред файловете, които са са били публично достъпни също така е имало списъци с пароли, извлечения по кредитни карти и най-различни важни документи, които съдържат строго персонална информация като адреси, дати на раждане, номера на социалната партида, номера на свидетелства за правоуправление и пр.

Самата реакция на Майкрософт с премахването на функцията за търсене в docs.com показва, че инцидентът е нежелан и не би трябвало да се случи. В момента техните клиенти са изложени на риск от кражба на самоличност и злоупотреба с лични данни.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Grand Teft Auto 6 вече е в разработка