Отново проблеми с ъпдейт на Windows 10. Този път е KB3140741

0
28


От Microsoft изкараха ъпдейт KB3140741, за да поправи някои бъгове и да повиши стабилността при servicing stack на компютри, които са с билд 1511.

Има различни репорти, че този ъпдейт прави проблеми. Например един потребител съобщава, че след като го е инсталирал, старт менюто е спряло напълно да работи. Единственият вариант за поправяне на проблема е ънинсталирането на ъпдейт KB3140741 и скриването му, за да не се инсталира пак и отново да предизвика същия проблем.

Във форумите на Microsoft къмюнитито също има оплаквания, където потребителите обясняват какви проблеми срещат след инсталирането на въпросния ъпдейт, включително и проблема със старт менюто, който сме виждали да се проявява и при други ъпдейти в миналото.

Друг потребител пък се оплаква, че ъпдейт KB3140741 му е изтрил всички файлове от десктопа, плюс файловете в библиотеките и е трпябвало да направи пълен рестор на системата, за да може да си възвърне файловете.

Той Microsoft Office като екселски документи например, като е липсвал и самият офис пакет, буукмарковете в Google Chrome и т.н.

Ако и вие се натъкнете на проблеми, проверете дали нямате инсталиран ъпдейта KB3140741 и го ънинсталирайте, а след това го скрийте, за да не се инсталира наново. За премахването на ъпдейта просто отворете контролния панел->Programs->Programs and Features->Installed Updates и потърсете за KB3140741. Десен бутон на него и изберете Uninstall.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Тук е Linux дистрибуцията Endless OS 3.7.7 с поддръжка за Raspberry Pi 4