Първите preview образи на Manjaro 19.0 са тук

0
280
Manjaro Linux

Тук са първите preview образи на Manjaro 19.0 с KDE и GNOME.

Разработчиците на известната Arch Linux-базирана дистрибуция Manjaro публикуваха първите preview образи с KDE Plasma и GNOME на следващата версия 19.0. Това са тестови издания, които потребителите могат да свалят и инсталират и при намерени проблеми да съобщят на екипа за тях, за да бъдат поправени.

Като интересна новост при Manjaro 19.0 може да се отбележи пуснатата по подразбиране поддръжка за NVIDIA PRIME, когато се използва версия на драйвъра на NVIDIA (440 иби по-нова), която поддържа функцията.

Така от Manjaro стават първата Arch-базирана дистрибуция, която пуска NVIDIA PRIME по подразбиране и потребителите вече няма да се налага да правят сложните настройки сами.

Подобна поддръжка се предлага отдавна и при Linux дистрибуцията Linux Mint, която е Ubuntu-базирана.

Първите preview образи на Manjaro 19.0 са тукСред другите промени виждаме добавено превключване (Layout Switcher) на външния вид между изгледите Manjaro, Gnome, Classic и Modern, добавени поправки за поддръжка на VirtualBox, най-новите теми, при KDE варианта са добавени нови breath2 теми, използва се Linux ядро с версия 5.4 и още много.

Можете да свалите тестовия образ на Manjaro 19.0 с GNOME от тук. Образът за KDE може да бъде свален от тук.

5/5 (2 Reviews)
Прочетете още:  Android е най-уязвимата операционна система за изминалата 2016-та година