Петиция иска от Adobe да отворят кода на Flash Player

0
51
Открита е нова уязвимост при Adobe Flash Player


Петиция в GitHub, която е инициирана от Juha Lindstedt изисква от Adobe да отворят кода на Flash Player.

Миналата седмица от Adobe съобщиха за своето намерение да спрат поддръжката на Flash Player през 2020-а година, но изглежда, че светът още не е готов да се раздели с него.

Разработчикът Juha Lindstedt е пуснал петиция в [url=https://github.com/pakastin/open-source-flash“ target=“_blank“ rel=“nofollow]GitHub[/url], която цели отварянето на кода на Flash Player, като посочените причини са, че бъдещите поколения няма да имат достъп до нашето минало като игри, уебсайтове и различни експерименти, а също така ще поддържа някои проекти живи, в случаи, когато преминаването към друга платформа е невъзможно.

Lindstedt подчертава, че няма предвид Flash Player да бъде запазен в сегашното му състояние и вид и призовава потребителите да подкрепят петицията, за да може кодът на Flash Player да бъде отворен и по този начин да се продължи неговото разработване и развитие.

„Отварянето на кода на Flash може да е добро решение за да бъдат поддържани живи на проекти, които са базирани на Flash, с архивна цел. Не знам как, но това е красотата на отворения код: никога не знаеш какво ще се случи след като тръгнеш по пътя на отворения код!

Тогава може да се появи начин за конвертиране на swf/fla към HTML5/canvas/webgl/webassembly или пък може някой да напише отделен плейър за тях. Друга възможност е да има отделен браузър,“ казва Juha Lindstedt в GitHub.

Засега петицията е подкрепена от малко над 3500 човека, но те със сигурност ще се увеличат с времето. От Adobe нямат коментар по случая и тяхното мнение относно отварянето на кода на Flash Player засега не е ясно.

Прочетете още:  Windows 10 ще има ново старт меню в Anniversary Update
0/5 (0 Reviews)