Потвърдено е, че Linux Kernel 4.14 ще бъде LTS издание

0
909
Linux Kernel


Greg Kroah-Hartman потвърди, че следващото издание на Linux Kernel 4.14 ще бъде с удължена поддръжка.

Малко след като излезе финалната версия на Linux Kernel 4.13, работата по следващата версия 4.14 вече започна и ето, че и първите новини около новото ядро не закъсняха.

В блог пост Greg Kroah-Hartman потвърди, че Linux Kernel 4.14 ще бъде LTS (Long-Term Support) версия, което означава, че ще има удължена поддръжка спрямо нормалните издания.

Това ще стане с уточнението, че изданието 4.14 трябва да е относително безпроблемно. Ако има много проблеми, твърде е вероятно LTS статусът да остане за следващата версия.

Ако всичко върви по план, удължената поддръжка ще бъде за минимум две години, най-вероятно до ноември 2019-а година, и ще получава стабилните бакпорт кръпки за ядрото.

В блог поста Greg Kroah-Hartman още казва, че би бил доволен, ако някой има въпроси по въпроса, да му ги зададе на имейл и да дискутират, а също така ще е доволен и да се видят на LinuxCon^WOpenSourceSummit, на Plumbers конференцията в Лос Анжелис или на някоя от другите конференции, които ще се състоят до края на тази година.

Повече информация можете да намерите в официалния нанонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  От AMD публикуваха своите промени при AMDGPU драйвъра за Linux Kernel 4.21