При Windows Server вече ще могат да се стартират Linux админ скриптове

0
33
Майкрософт обича Linux


Миналата седмица на техническата конференция Build 2017 от Майкрософт обявиха някои интересни намерения и планове.

След като обявиха, че Linux Ubutnu вече е наличен Windows Store, а дистрибуциите Fedora и openSUSE ще ги последват съвсем скоро, Майкрософт обявиха и че Windows Subsystem for Linux (WSL) идва и при Windows Server.

На миналогодишната техническа конференция Build 2016 Майкрософт анонсираха Windows Subsystem for Linux, която дава по-голям комфорт на разработчиците, използващи Windows, като им дава възможност за стартиране на Ubuntu Bash в Windows 10.

Сега става ясно, че Bash on Windows идва и при Windows Server, което ще даде възможност на администраторите да използват Linux администраторски скриптове, похвати, инструменти и различни контейнер имиджи на техния Windows-базиран сървър.

Новините обаче не свършват дотук. Windows Server ще се присъедини към Insider програмата, точно както Windows 10. Това ще даде на Майкрософт по-добра обратна връзка с клиентите, както ще им осигури и допълнителни безплатни тестъри, които да допринесат за подобряването на платформата.

Тези нови промени ще бъдат приложени при следващатото издание на Windows 10. Има и други нови промени, с които можете да се запознаете тук, а желаещите да се запишат за Insider програмата за Windows Server, могат да направят това, използвайки този линк.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Systemd 243 с важни подобрения