Майкрософт потвърди за проблем с черен екран при Windows 10

2
225
Windows 10 bugs

Майкрософт потвърдиха за още един проблем с черен екран при Windows 10 May 2019 Update. Този път той е при Remote Desktop връзките.

Майкрософт в момента спускат Windows 10 May 2019 Update за ограничен брой потребители на контролирани вълни, за да могат да открият всеки притеснителен бъг и да го отстранят още преди изданието да е достигнало голям брой машини.

Сега от компанията са открили нов проблем с черен екран при Windows 10, който се проявява при отдалечена Remote Desktop връзка, независимо от типа на връзката, който се използва. Според тема във форумите на Майкрософт превключването от LAN към VPN връзка също не решава проблема.

Потребителите съобщават, че въпреки черния екран, мишката и клавиатурата на гост машината продължават да работят коректно, но те са безполезни поради липсата на каквато и да било картина от хоста.

Windows 10 проблем черен екран Remote Desktop

Според тях проблемът се е появил още през май месец, когато Майкрософт започват първоначалното спускане на Windows 10 May 2019 Update, но дори и до момента няма поправка на сериозния проблем, който затруднява поитребителите.

Въпреки липсата на поправка обаче, от Майкрософт разследват случая. Инженерът Денис Гундарьов от компанията съобщава, че проблемът се проявава заради по-старите видео драйвъри на някои от устройствата и че компанията работи по проблема и неговото евентуално разрешаване.

Инженерът обяснява, че драйвърите съобщават за част от своите способности при зареждането им, но подобна информация при предишни издания на Windows 10 не е била използвана, нито проверявана. Поради тази причина тази информация, подавана от по-старите драйвъри, бива игнорирана от операционната система. Считано от Windows 10 1903 подобна информация вече се използва за инициализиране на RDP сесията и оттам идват и проблемите.

Прочетете още:  Игровата конзола Atari VCS идва със собствена Linux дистрибуция AtariOS. RAM паметта се удвоява

Специалистът съветва потребителите да актуализират своите драйвъри, за да избегнат проблема с черния екран, а ако по-нови драйвъри не са налични за техните устройства, да ги спрат от драйвърния мениджър. Това може да помогне докато от Майкрософт намерят подходящо решение на проблема.

5/5 (1 Review)
2 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
тед
тед
4 години

Нищо против нямам тази операционна система, да всички някога сме я ползвали или все още я ползваме.
Не помня да съм прочела някъде Майкрософт да са пуснали ъпдейт и да не е имало някакъв проблем с windows.