Процесорите ще бъдат заместени от графичните чипове до няколко години

0
60
NVIDIA GPU


Процесорите ще бъдат заместени от графичните чипове до няколко години – това мнение изрази основателят и изпълнителен директор на Nvidia Jensen Huang.

Изказването си Huang направи на GPU Technology Conference (GTC) конференцията в сторицата на Китай – Пекин и заяви, че е първият изпълнителен директор на компания за полупроводници, който заявва това публично

Той застъпва мнението, че графичните процесори (GPU) са напреднали до степен, в която могат да изместят напълно процесорите и Законът на Муур е мъртъв, съобщават от [url=http://www.fudzilla.com/news/processors … vidia-boss“ target=“_blank“ rel=“nofollow noopener noreferrer]Fudzilla[/url].

Законът на Муур гласи, че броят на транзисторите при процесорите трябва да се увеличава двойно на всеки две години, но в последните години от Intel не успяват да вървят в крачка с това правило.

Huang казва още, че петте най-големи търговски компании в Китай – Alibaba, Baidu, Tencent, JD.com и iFLYTEK, използват графичните процесори на Nvidia Volta-базирани видео карти за своите облачни инфраструктури. Lenovo и Huawei пък от своя страна вече използват HGX-базирани GPU сървъри.

Технологиите при графичните процесори напреднаха толкова много, че отдавна задминаха тези при процесорите, при които производителността се покачва с едва по 10% на година.

Jensen Huang вярва, че Nvidia ще успее да замести процесорите със своите графични чипове до няколко години.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Unigine 2.4 ще донесе още графични подобрения към гейм енджина (видео)