Purism показаха Linux телефона Librem 5 в действие (видео)

0
111
Librem 5 Linux

От компанията Purism за пръв път показаха своя супер сигурен Linux телефон в действие.

След като от Purism започнаха да изпращат бройките от първата партида на Librem 5 към своите клиенти, сега от компанията подгряха феновете на Linux смартфона с кратко видео, в което те показват устройството в действие.

Телефонът със сигурност изглежда доста добре и не оправда страховете, породени от по-ранни съобщения на Librem за качеството на първите партиди. От екипа на Purism са свършили добра работа и въпреки по-слабия хардуер, от видеото личи, че телефонът работи гладко, без накъсване.

В краткия клип е показано как изглежда телефонът в предната си част, как той бива отключен и как са стартирани различни GNOME приложения като техния уеб браузър и GNOME контролния център в Wayland шел. Трябва да се има предвид, че софтуерът все още се разработва и неговото представяне ще се подобрява за в бъдеще.

Към момента отново няма данни за хардуерните kill switches, които феновете толкова искат да видят. Телефонът е с размери от 147 x 72 x 15mm, а хардуерните характеристики остават непроменени – четириядрен NXP i.MX8M процесор, 5.7-инчов 720×1440 дисплей, 3GB RAM, 32GB eMMC, 802.11n + Bluetooth 4 и батерия от 3500 mAh на цена от $699.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Излезе Unreal Engine 4.21. Linux получава множество подобрения