Purism започнаха да изпращат първите бройки на Linux телефона Librem 5

0
121
Librem 5 first batch

Успявайки да спазят разписанието от Purism започнаха да изпращат първите бройки на Librem 5 към купувачите.

Малко след като показаха първите снимки на платката на супер сигурния Linux смартфон Librem 5, сега от Purism започнаха да изпращат първите бройки към своите клиенти.

Както беше съобщено по-рано, това е част от първата партида устройства, които и ще са с различно качество. При първата партида смартфоните ще са с ръчно направен корпус, с лошо прилягащи елементи и ръчно направени бутони.

С напредване на времето и партидите качеството ще се подобрява, а на потребителите е дадена възможността да избират от коя партида искат да закупят своя Linux смартфон.

От Purism не публикуват много детайли в анонса, но за пръв път се появяват снимки на актуалните устройства от първата партида, от които личи, че предположенията за по-дебело устройство заради използването на два M.2 интерфейса се оправдават.

Purism започнаха да изпращат първите бройки на Linux телефона Librem 5 1

Purism започнаха да изпращат първите бройки на Linux телефона Librem 5 2

Размерите на телефона са 147 x 72 x 15mm, а хардуерните характеристики остават непроменени – четириядрен NXP i.MX8M процесор, 5.7-инчов 720×1440 дисплей, 3GB RAM, 32GB eMMC, 802.11n + Bluetooth 4 и батерия от 3500 mAh на цена от $699.

Повече информация можете да получите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  RadeonSI поправки вдигат производителността при Deus Ex: Mankind Divided със 70%