Qualcomm отхвърлиха оферта от 130 млрд. долара

0
33
Qualcomm отхвърлиха оферта от 130 млрд. долара

Преди два дни станаха известни намеренията на Broadcom да закупят най-големия враг на Apple, в лицето на Qualcomm, с които те се съдят от доста време насам.

Сделката се обсъждаше като най-голямата за всички времена, но изглежда, че от Qualcomm не са съгласни с нея. Според компанията предложената сума е твърде ниска. Сумата от 130 милиарда долара представлява по $70 на акция.

Изпълнителният директор на Broadcom Hock Tan обяви, че обединението ще доведе до по-голямо задоволяване на клиентите, по-добра продуктова диверсификация и още по-добри технологии при полупроводниците за клиентите в цял свят.

Намерението на Broadcom да закупи Qualcomm беше независимо от придобиването на компанията NXP, която беше закупена още през 2016-а година за $38 млрд., но сделката все още не е приключена, поради антитръстови разследвания.

Сега обаче се появи информация, че всъщност от Qualcomm са отказали апетитното предложение като определят предложената сума от $ 130 млрд. за твърде ниска. Освен това те са на мнение, че подобна сделка ще предизвика и регулаторни проблеми.

Единият от източниците твърди, че от Qualcomm отказват да въобще да разглеждат оферта от $70 за акция, което е много далеч от техните очаквания, а друг източник сочи, че предвид спадналата цена на акциите на Qualcomm, офертата е опортюнистична.

Спадът на цените на акциите на Qualcomm се дължи на съдебната сага с Apple. Apple заведоха иск за $1 млрд. за това, че Qualcomm печелели милиарди от технологии, с които нямат нищо общо.

Липсата на плащания на такси за лицензи се отрази тежко на Qualcomm, които наскоро разкриха, че имат спад на печалбите от продажби с 90%.

Прочетете още:  Разработчик от Google откри сериозна дупка в сигурността на анти-вирусна програма

Закупуването на Qualcomm е важно за Broadcomm, защото по този начин те ще получат силно рамо при 4G/LTE, където сега те нямат участие, а освен това по този начин от Broadcom ще станат третия по големина в света производител на полупроводници.

0/5 (0 Reviews)