Ранни тестове показват, че KDE Plasma 5.13 ще се стартира още по-бързо

0
902

Сред много разнообразни функции, с които дойде графичната Linux среда KDE Plasma 5.12, е и по-бързото стартиране, особено при използването на Wayland, но сега изглежда, че версия 5.13, освен подобрената интеграция при браузърите и всички други вълнуващи функции, ще стартира още по-бързо.

Към момента ранните тестове показват, че Plasma 5.13 се стартира с една секунда по-бързо и разработчикът Nathaniel Graham обяснява, че това е постигнато само с махането на QmlObjectIncubationController, който вече не се използва и поради това се е оказал ненужен.

Допълнително при новата версия в разработка са поправени някои проблеми като замръзване при Discover 5.12, поправен е проблемът при който приложения, които имаха интервали в .desktop файловете не можеха да се пинват към панела, подобрено е създаването на файлове посредством Dolphin и то вече е мигновено, панелът Open With получава преработка на дизайна като става много по-удобен, поправен е проблемът с влачене и пускане на файлове от Spectacle към Chromium и още.

Като много добра новина също може да се отчете, че екипът от разработчици, който работи върху Plasma 5.13 е насочил усилията си и към подобряването на представянето на графичната среда с Wayland.

Ако всичко върви по план, Plasma 5.13 се очаква да излезе в средата на юни тази година. Повече информация можете да видите в блога на Nathaniel Graham.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Facebook става враждебна среда за терористи