В Chrome OS скоро ще могат да се използват Linux приложения

0
919

Независимо от факта, че Chrome OS е базирана на Linux дистрибуция и конкретно Gentoo, засега не могат да се стартират Linux приложения, което е неприятно за много ентусиасти. Досега на потребителите се налагаше да използват Crouton, който представлява своеобразен скрипт, създаващ chroot за Linux дистрибуциите Debian или Ubuntu върху Chrome OS.

Това обаче е напът да се промени, защото в Chromium Gerrit се появи информация, че нова политика за устройствата в Chrome OS ще позволява стартирането на Linux приложения чрез VM контейнери. Ще бъде добавено и меню с името „Better Together“, откъдето функцията ще може да се спира и пуска.

Посредством новата функиця на потребителите се дава възможност да инсталират Linux дистрибуции като Ubuntu или Arch Linux и да използват най-различни приложения като GIMP, LibreOffice и дори да инсталират Steam и да играят една от хилядите игри за Linux.

Според информацията функцията ще се появи в Chrome OS версия 66, която се очаква да излезе на 24-и април тази година. Засега се спекулира с това, че Linux контейнерите при Chrome OS ще бъдат обявени от Google на Google I/O 2018 конференцията, но дали това ще се случи предстои да видим.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Потребителите на Skype трябва да ъпгрейднат, защото иначе няма да могат да използват услугата