Разработчиците на Debian обсъждат дали да изоставят Live Images

0
36
Debian Linux


Разработчиците на Debian обсъждат дали да изоставят Live Images и ако го направят, тази Linux дистрибуция повече няма да може да се изпробва в жив режим.

Живият режим при Linux дистрибуциите е много полезен и се използва от множество потребители за различни цели като проверка за съвместим хардуер, запазване на важни файлове при повредена операционна система, за изтриване на вируси, за браузване в интернет без да има инсталирана операционна система и пр.

Поради многото бъгове в живия режим при Debian обаче, на дневен ред на масата е поставен въпросът дали той да не бъде изоставен.

Разработчикът Steve McIntyre, основният човек, който отговаря за издаването на официалните образи на Debian, обяснява, че вече имат нов инструмент за създаване на Live образите live-wrapper, който е по-добър от стария live-build и значително улеснява процеса, но въпреки това при тях има множество бъгове, като неправилна инсталация на root/sudo, UTF-8 console не може да бъде конфигурирана коректно при KDE и др.

Като друг проблем се посочва фактът, че бъговете биват съобщавани във вече издадените версии, а не в тестовите, където те също са съществували, но не се е намерил никой, който да ги съобщи.

Остава да видим какво решение ще бъде взето, но ако все пак разработчиците решат да оставят Live образите, McIntyre обяснява, че ще трябва да има по-голяма ангажираност относно качеството, както и от много повече хора.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Нетуърк мениджърът за Gnome при Linux ще добави възможността за редуването на различни MAC адреси