Разработчиците на Ubuntu започват да тестват Wayland на машини с видео карти на Nvidia, AMD и Intel

0
47
Цялото наименование на Ubuntu 19.10 е Eoan Ermine


От Ubuntu работят усилено върху имплементирането на тестова инфраструктура, която е базирана на технологиите на компанията Metal as a Service и TestFlinger. Тя позволява изпробване при различен хардуер и различни сценарии.

След като от Canonical изненадващо обявиха, че изоставят Unity и се връщат към GNOME, сега пред тях стоят много задачи по тестването на различни компоненти, от които се бяха отдалечили през последните години.

Както вече знаем, следващото издание на Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark) ще бъде с GNOME 3, а тестовата инфраструктура ще даде на разработчиците достъп до компютри, които използват различни видео карти на Nvidia, AMD и Intel, за тестване на дисплей сървъра Wayland.

Will Cooke от Canonical обяснява, че достъпът до най-разнообразен хардуер и използването на технологиите MAAS и TestFlinger, ще допринесат за възможността да се проведат тестове в различни сценарии и при различен хардуер, което е много важно за Wayland поддръжката при GNOME 3.

Потребителите, които искат да пробват Ubuntu 17.10 на компютрите си биват съветвани да изпробват и BlueZ 5.45, който идва с различни поправки на проблеми при висококачествено аудио през блутуут.

В Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark) ще намерите още LibreOffice 5.3.3, Linux kernel 4.11, Chromium 59 и 60 и други.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Android вирусът Agent Smith удря 25 милиона телефона