Samsung Chromebook Plus – бъдещето на Chromebook е тук

0
24
Samsung Chromebook Plus - бъдещето на Chromebook е тук


На CES 2017 бяха представени два таблета на Samsung, които впечатлиха с функции като въртящи се на 360 градуса дисплеи и стилуси. Сега единият от тях вече е наличен за продажба при някои търговци.

Моделът Chromebook Plus вече може да бъде поръчан от Newegg, Best Buy и Amazon за цена от US$449 и към момента е един от най-скъпите Chromebook устройства на пазара.

Това е в противоречие с факта, че моделите Chromebook станаха известни като бюджетни устройства на ниска цена, които въпреки ниската си стойност, предлагаха задоволителна функционалност, с което спечелиха сърцата на много потребители в цял свят.

По-високата цена, на която от Samsung предлагат Chromebook Plus обаче си заслужава, поради добрия хардуер и високото качество на изработка.

Двете устройства Chromebook Plus и Chromebook Pro са идентични на външен вид, но това, което ги различава е хардуерът. Chromebook Plus е с осемядрен OP1 ARM процесор, докато Chromebook Pro е с Intel Core M3. Chromebook Pro се очаква да излезе през март месец.

Дисплеите и при двете устройства са 12.3-инчови Gorilla Glass, с 2400×1600 резолюция, 4GB RAM и 32GB SSD вградено пространство. От Samsung обещават 8 часа живот на батерията, което ще е осигурено от капацитета от 5140 mAh, теглото и на двата модела е малко над 1 килограм, а дебелината на корпусите едва 14 милиметра.

Производителят е помислил и за свързаността като се предлагат USB-C портове, 3.5 милиметров аудио жак и microSD четец.

Изглежда, че към Chromebook Plus на Samsung има интерес, защото в Amazon и Newegg наличностите му са вече изчерпани, като се предлага опция да бъдете уведомени, когато отново има наличности.

Прочетете още:  DXVK въвежда конфигурационен файл за различните игрови заглавия
0/5 (0 Reviews)