Samsung съветва да не инсталирате Windows 10 на техни продукти

0
31
Samsung съветва да не инсталирате Windows 10 на техни продукти


Microsoft и Samsung „празнуват“ една година неползотворно сътрудничество.

Samsung съветват своите клиенти да устоят на постоянното натякване от страна на Microsoft и да не инсталират Windows 10. Те признават, че техните драйвъри за Windows 10 все още не работят както трябва с най-новата операционна система.

И това е вече една година след като Windows 10 се появи на бял свят и още един месец до излизането на Anniversary Update. Потребителите на Samsung са се оплаквали множество пъти през последните 12 месеца, било то за проблеми с драйвъри, за некоректна работа или просто за невъзможността Windows 10 да бъде инсталиран.

По всичко личи, че и двата гиганта не са успели да разрешат проблемите в рамките на тази една година. Читател на theregister, собственик на лаптоп Samsung NP-R590, който е имал проблеми с инсталацията на последния Windows, се е свързал с поддръжката на корейската компания в Англия и оттам честно са му отговорили:

„Откровено казано не ви съветваме да инсталирате Windowos 10, на което и да е Samsung устройство, било то лаптоп или РС. Ние все още координираме нещата с Microsoft в тази насока. Драйвърите, които се на нашата страница не са напълно съвместими с Windows 10 и затова Ви съветваме да останете на вашата текуща версия на Windows, а ние ще Ви информираме, когато проблемите бъдат отстранени“, казват от поддръжката на Samsung и са посъветвали потребителят да се обърне директно към Microsoft за повече детайли.

От theregister са се свързали с Microsoft и Samsung, но от Samsung не са отговорили нищо, въпреки неколкократните запитвания. От Microsoft пък са отговорили, че знаят за проблемите и работят в тясно сътрудничество с корейската компания и насърчават потребителите си да проверят в техния сайт дали ъпгрейдът към Windows 10 е възможен на техните устройства.

Прочетете още:  Ето как да надградим до Linux Mint 18.2 Sonya
0/5 (0 Reviews)