Samsung ще пусне поправка за червените дисплеи при Galaxy S8

0
56
Samsung ще пусне поправка за червените дисплеи при Galaxy S8


Потребители се оплакват, че дисплеите на новите им Galaxy S8 имат червеникав оттенък. От южнокорейската компания все пак признаха, че такъв проблем съществува.

Samsung потвърдиха, че ще пуснат софтуерна поправка, която да реши проблема с червения екран при новия флагман при смартфоните Galaxy S8.

Някои потребители в Южна Корея и Китай се оплакват от това, че дисплеите им имат червен оттенък, както съобщават от [url=http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20170418000325“ target=“_blank“ rel=“noopener noreferrer“ title=“Korea Herald]Korea Herald[/url].

Първоначално от Samsung отказаха да признаят, че има проблем и заявиха, че потребителите, които се оплакват трябва просто да си поиграят с настройките за цветовете, за да не червенее.

Говорител от компанията казва:

„Това не е проблем с качеството и може да се поправи директно от телефона. Ако все пак след това оттенъкът е все още червен, клиентите могат да заменят телефона.“

Въпреки това изявление обаче, потребителите продължават да имат проблем, който не може да се премахне чрез цветовите настройки на устройството и от Samsung трябваше да признаят, че все пак проблем има и че ще издадат софтуерна поправка.

„Понеже има оплаквания относно червен оттенък на дисплея, решихме да публикуваме обновена версия на софтуера следващата седмица. Ъпдейтът ще е за всички Galaxy S8 потребители,“ казват от компанията в изявление.

Експерти, които са говорили пред Korea Herald са изразили мнение, че проблемът всъщност идва от самата OLED технология на дисплея на смартфона. Докато LCD дисплеите използват RGB технология, тоест три суб-пиксела – червен, зелен и син, то при OLED дисплеите се използват два суб-пиксела – червено-зелен и синьо-зелен.

Прочетете още:  Браузърът Mozilla Firefox вече се компилира с Clang+LTO. Голям прираст в бързодействието при Linux

Присъствието на два зелени цвята означава, че дисплеят е по податлив на проблеми с цветовия баланс. За да се преборят с този проблем от Samsung са разработили „тъмно червен“ OLED дисплей, с който да се усилят цветовете и сегашният проблем може да е свързан именно с това.

0/5 (0 Reviews)