Скоро Cortana ще може да инсталира Windows вместо вас

0
43
Скоро Cortana ще може да инсталира Windows вместо вас


От Майкрософт обещават, че в скоро време Cortana ще може да инсталира Windows 10 вместо вас. Това ще бъде постигнато с интеграция на персоналния помощник в инсталатора.

От Майкрософт възлагат големи надежди на персоналния асистент Cortana, като се опитват постоянно да подобряват представянето му и да увеличават функциите, които предлага.

Изглежда, че следващата голяма стъпка е интегрирането на Cortana в инсталатора на Windows 10, което ще позволи инсталация на операционната система само с глас.

В съобщение от [url=http://www.windowscentral.com/microsoft … ed-cortana“ target=“_blank“ rel=“nofollow]WindowsCentral[/url] се казва, че всъщност от Майкрософт вече работят по интеграцията на персоналния асистент в инсталатора и има шанс новата функция да се появи в някой от Insider билдовете през януари.

Основната цел на начинанието е да бъде възможна инсталацията на Windows 10 само с използването на гласови команди, а Cortana предлага най-лесния начин това да бъде постигнато. От Майкрософт искат да предоставят на потребителите възможност за инсталация, без да се налага те да пипат клавиатура или мишка.

Разбира се, при наличието на мишка и клавиатура, потребителите ще могат да ги използват, но с Cortana те само ще трябва да кажат „Следващ“ и инсталаторът ще отиде на следващата стъпка.

Очаква се новата функция да се появи с Creators Update през пролетта на 2017-та година, като преди това задължително ще се появи в Insider билдовете, за да бъде тествана от потребителите, които участват в програмата.

В момента Insider програмата е спряна временно, но с идването на новата година тя ще бъде възстановена наново и ще предлага нови билдове на участниците в нея.

Прочетете още:  Излезе Libinput 1.12 с над 340 промени

От Майкрософт планират да приключат работа по новите функции за предстоящия голям ъпдейт до края на януари, а след това да се фокусират само върху подобряване на производителността и поправяне на различни бъгове, което означава, че интеграцията на Cortana в инсталатора също би трябвало да е налична не по-късно от края на яунари.

0/5 (0 Reviews)