Surface Neo: новото двуекранно устройство на Майкрософт

2
79
Surface Neo: новото двуекранно устройство на Майкрософт

От Майкрософт най-накря анонсираха своето устройство Surface Neo, което идва с два екрана и клавиатура.

След дълъг период на слухове около новото устройство, от Майкрософт най-накрая анонсираха Surface Neo, който ще използва специална версия на Windows 10, наречена Windows 10X. Според Майкрософт Windows 10X е оптимизиран да работи с два екрана, а друга негова особеност е, че при него не присъстват Live Tiles както при обикновения Windows 10.

Продуктовият менижър на Майкрософт Panos Panay обяснява, че приложенията, стартирани при новата версия на Windows 10X могат да превключват изключително гладко между двата екрана според нуждите на потребителя. Освен това те имат възможността да събират информация за заобикалящата ги среда и локация по всяко едно време (context-awareness) и да съобразяват поведението си спрямо събраната информация.

По този начин потребителите могат да използват различни приложения във всеки един от дисплеите или едно приложение, разположено и на двата екрана.

При Surface Neo се поставя акцент и върху неговата клавиатура, която може да се завърта както навън, така и да приляга навътре върху единия от дисплеите. Когато тя е прибрана върху единия от дисплеите, на останалата малка част от екрана се появява нов панел, наречен „Wonderbar“, който съдържа допълнителни контроли. Клавиатурата също така може да бъде премахната и закачена в горната част на дисплея.

Surface Neo новото двуекранно устройство на Майкрософт
Surface Neo: новото двуекранно устройство на Майкрософт.

В Surface Neo се използва нов хибриден Lakefield чип на Intel, който е създаден специално за устройства с два дисплея. Panos съобщава, че при Surface Neo са намалени драстично размерите на електронните компоненти и платката е почти двойно по-малка от обикновено.

Прочетете още:  iMessage идва при Linux и Windows благодарение на Zen

Двата дисплея са захванати с панти, което позволява те да бъдат поставени във всякакно положение, дори и да бъдат обърнати на 360 градуса.

От Майкрософт съобщиха също така, че приготвят и по-малко двудисплейно устройство Surface Duo, което ще позволява на потребителите да водят телефонни разговори и да го използват освен за всичко друго и за смартфон. Интересното при това устройство е, че то няма да използва Windows 10X, а ще бъде с Android.

Според Майкрософт Surface Neo ще излезе за празниците през 2020-а година.

5/5 (1 Review)
2 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
4 години

„Ocвeн тoвa тe имaт възмoжнocттa дa cъбиpaт инфopмaция зa зaoбиĸaлящaтa ги cpeдa и лoĸaция пo вcяĸo eднo вpeмe (соntехt-аwаrеnеѕѕ) и дa cъoбpaзявaт пoвeдeниeтo cи cпpямo cъбpaнaтa инфopмaция.“

Вече даже не си и крият следенето…