System76 обмислят собствен инсталатор за новата си операционна система

0
40
Pop!_OS 18.04 Linux операционната система на System76 е тук


Търговецът на Linux компютри и лаптопи System76 анонсираха намерения за създаването на собствен инсталатор за новата им операционна система, базирана на Ubuntu, както и автоматично актуализиране на фърмуера.

Малко след като обявиха намеренията си около новата собствена дистрибуция Pop!_OS, базирана на Ubuntu, от System76 отново идват с новини, този път около инсталатора за тази нова операционна система, както и свършената до момента работа по нея.

В блог пост разработчиците споменават, че срещат големи затруднения с CalDav и CardDav, но работата по тях продължава, като става въпрос за този бъг. Поддръжката за тези компоненти изисква кръпки за GNOME Online Accounts, GNOME Contacts, GNOME Calendar и Evolution Data Server.

Отделно вече е разрешено автоматичното откриване на URL адреси и разработчиците съобщават, че вече могат да се използват по-къси и изчистени такива.

Намеренията на разработчиците са в Pop!_OS да има автоматизирани фърмуер актуализации при System76 лаптопите.

System76 драйвърът ще съобщава, че е наличен нов фърмуер. Ако потребителят реши да го инсталира, машината ще се рестартира, ще инсталира фърмуера и ще върне потребителя на екрана за вписване.

Клиентите, които са закупили лаптопа Galago Pro ще бъдат първите, които ще се възползват от това голямо подобрение.

Новата верся на фърмуера за Galago Pro ще дойде в близките седмици и ще предлага подобрение при поведението на подсветката за клавиатурата, както и по добра крива за вентилатора за охлаждането, което ще направи лаптопа по-тих.

Друга интересна новина около Pop!_OS е намерението на разработчиците да създадат собствен инсталатор за GNOME. Засега те работят върху инсталатора на Ubuntu Ubiquity, но според тях той е доста сложен.

Прочетете още:  Гугъл спира Chrome Apps за Windows, Linux и Mac OS X

Идеята все още е в процес на обсъждане, но концепцията им е инсталирането на операционната система да става чрез инсталатор, който предлага не повече от четири стъпки, което да улесни потребителите максимално.

Четирите стъпки, които се обмислят са:

Буутване в жива сесия->Настройване на езика и клавиатурната подредба->Натискане на иконата Install Pop!_OS->Нов инсталатор, който конфигурира дяловете и криптирането на дисковете.

Повече информация можете да намерите в официалния анонс на System76.

0/5 (0 Reviews)