Тим Кук признава, че високата цена на iPhone е фактор за ниските продажби

0
27
Тим Кук признава

В отчета за приходите за 2019 Q1 изпълнителният директор на Apple Тим Кук, че прекалено надутите цени на iPhone са фактор за разочароващо ниските продажби на новите модели на смартфоните на компанията. От компанията изпитват големи затруднения с ниските продажби на годишна база, като учудващо обвиниха Китай за това.

При въпрос на известния анализатор Стив Милунович дали от Apple не са отишли твърде далеч с цените, Тим Кук отговаря, обяснявайки ценовата стратегия на Apple за моделите iPhone Xs, Xs Max и Xr. Той казва, че плановете на компанията са iPhone Xs да струва почти колкото X, Xs Max да е малко по-скъп от Xs, а Xr да е в същия ценови клас като iPhone 8 и iPhone 8 Plus.

Кук обяснява още, че за САЩ цените не са много по-високи, а проблеми с борсите са довели до надуването на цената в други държави. Като друга причина за незадоволителните продажби изпълнителният директор изтъква липсата на субсидирани от мобилните оператори устройства. В края на краищата, за да отговори на въпросите на анализатора, Кук признава, че високите цени са главният фактор за забавените продажби.

За да подобрят ситуацията, от Apple ще се фокусират върху размяна (при връщане на старо устройство или ако сте стар клиент) и разрочено плащане, които да осигурят удобство за клиентите:

Така че, да – мисля, че цената е факторът. Ние работим за да преодолеем този проблем и сме предприели различни стъпки в тази посока, включително размяна и разсрочено плащане„, казва Тим Кук.

Изглежда, че от Apple най-сетне са осъзнали, че продават продуктите си на прекалено надути цени и потребителите им го показаха по възможно най-категоричния начин с намалените продажби. Интересното тук обаче, е че от компанията дори и не мислят да говорят за понижаване на цените, а се предлагат някакви мъгляви решения. Времето ще покаже дали те ще имат ефект.

Прочетете още:  Майкрософт съветват да не инсталирате Windows 10 October 2018 Update

Едно обаче е сигурно – пазарът на мобилни устройства отдавна предлага високи технологии и Apple отдавна не са иноваторът, за който продължават да се опитват да се представят. Много често иновативните им технологии се предлагат месеци преди това при Android устройствата, което прави високите цени на продуктите на компанията абсолютно неоправдани, а продажбите продължават да се крепят на сляпата вяра на феновете на марката, но изглежда и това има своя край.

0/5 (0 Reviews)