Цената на Bitcoin премина рекордните $7000

0
55

Едва ли по-рано тази година, когато Bitcoin отбеляза своя рекорден връх от $2000, някой е вярвал, че ще има такъв огромен ръст в стойността на валутата за толкова кратък период.

Цената на виртуалната криптовалута Bitcoin продължава да расте и да бележи нови рекорди. Бариерата от $7000 вече е премината и това е най-високата цена, която е виждана до момента.

Информацията от Coinbase Bitcoin Price Index сочи, че в момента цената на Bitcoin е $7231. Стъпката от $6000 до $7000 беше извършена за малко повече от две седмици, което е нещо невиждано.

Цената на Bitcoin продължава да расте, въпреки наличието на противници като JP Morgan Chase, лошите прогнози за бъдещето на криптовалутата, и затварянето на борсите при големите пазари като Русия и Китай.

Като една от причините за този неимоверен ръст специалистите сочат повишаването на първоначалните монетни предлагания (Initial Coin Offering (ICOs)), чието повишение пък е задвижено от други криптовалути като Ethereum.

От Forbes изнасят информация, че до септември месец 2017-а година са реализирани печалби от над 1.2 млрд. от около 100 ICO предлагания.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Настъпи ли годината на Linux при десктопите?