TUXEDO Computers пускат Linux контролен център за системите им

0
53
TUXEDO Computers пускат Linux контролен център за системите им

TUXEDO Computers пускат контролен център за Linux системите им, откъдето потребителите ще могат да правят настройки за енергопотреблението и температурата.

Испанската компания за компютри TUXEDO Computers, която предоставя на потребителите Linux системи като Manjaro InfinityBook, Kubuntu Focus и др., сега предоставя на своите потребители ново начинание, което да улесни настройките, свързани с енергопотреблението и температурата.

От компанията са разработили графичен контролен панел TUXEDO Control Center, където потребителите лесно могат по графичен път да правят различни настройки по отношение на управлението на процесора, на енергопотреблението, да създават различни профили за мощността и други свързани функции.

Например само с един клик на мишката може да бъде променен профилът от енергоспестяване към производителност, ако обстоятелствата налагат това. Могат да се правят настройки на яркостта на екрана, настройки на вентилаторите, създаване на криви и дори да включите или изключите вашата камера.

TUXEDO Control Center е базиран на Node.js, с отворен код е и може да бъде намерен в GitHub, като главната му цел, както обясняват разработчиците, е предоставянето на централизиран достъп до много настройки, вместо потребителят да трябва да търси на различни места в системата.

Контролният център се разработва отдавна и сега, когато е достигнал версия 1.0, той е предоставен публично. Това обаче не означава, че разработката му спира – напротив, от TUXEDO казват, че това далеч не е пълният му потенциал и засега се показват само базовите му възможности, като разработването му продължава усилено.

TUXEDO Control Center

Предвид факта, че TUXEDO Control Center е с отворен код, то той лесно може да бъде инсталиран и на Linux дистрибуциите Ubuntu и openSUSE, а с повишаване на популярността му, вероятно ще се появи и за други дистрибуции.

Прочетете още:  Екипът на KDE Plasma подготвя нещо голямо

Засега обаче контролният център е тясно свързан с Linux системите на TUXEDO и е твърде възможно да не върши достатъчно работа за други системи.

Можете да видите проекта на TUXEDO Control Center в GitHub.

5/5 (2 Reviews)