Manjaro InfinityBook – новият Linux лаптоп, който използва Manjaro

0
279
Manjaro InfinityBook - новият Linux лаптоп, който използва Manjaro

Manjaro InfinityBook – новият Linux лаптоп, който използва Manjaro и предлага добър дизайн и дълъг живот на батерията.

Пазарът на Linux лаптопи постоянно нараства и все повече производители предлагат на потребителите Linux ориентирани устройства. Вече сме ви съобщили за някои от тях като Pinebook Pro, Lemur Pro на System 76, Kubuntu Focus и много други.

Сега в полезрението на потребителите попада и новият лаптоп Manjaro InfinityBook, който, както се подразбира и от името, идва по подразбиране с известната Arch Linux-базирана дистрибуция Manjaro Linux.

Manjaro InfinityBook е резултат от сътрудничеството между TUXEDO и екипа на Manjaro, като крайният резултат е много добър и са направени различни оптимизации за пълна Linux съвместимост, бързина и дълъг живот на батерията.

Manjaro InfinityBook

TUXEDO е компанията, която предлага едни от най-добрите Linux ориентирани продукти на пазара, а от своя страна дистрибуцията Manjaro набира все по-голяма популярност, което дава увереност на екипите да продължават напред. В резултат на това от екипа на Manjaro дори обявиха преди няколко седмици, че ще пуснат и свой собствен Ryzen-базиран гейминг лаптоп.

Проектите на Manjaro обаче не се ограничават само до това и новият Manjaro InfinityBook е пряко доказателство за това. Новият лаптоп е комбинация от InfinityBook Pro 15 на TUXEDO и Linux дистрибуцията Manjaro. Потребителите могат да избират пространство до 2TB, Core i7 процесор на Intel от 10-о поколение и от 4GB до 64GB RAM памет.

Дисплеят е с големина от 15.6 инча, а що се отнася до живота на батерията, екипите са положили големи усилия, които осигуряват до 12 часа непрекъсната работа и се предоставят интересни функции като FlexiCharger, които дават възможност за настройване на нивото на зареждане на батерията.

Прочетете още:  The Dark Pictures Anthology: Man of Medan Linux DXVK Wine

Manjaro InfinityBookКорпусът на Manjaro InfinityBook е от алуминий, като замисълът е лаптопът да е възможно най-лек и тънък. Предлага се клавиатура с подсветка, с мета бутон с логото на Manjaro, а не с логото на Windows и избор на цвета на светлината, а що се отнася до свързаността, се предлагат HDMI, mini-DisplayPort, LAN и USB type C с Thunderbold 3.

Manjaro InfinityBook

Manjaro InfinityBook идва с начална цена от €1099, като с избора на допълнителен хардуер цената може да скочи до €2000. Гаранцията с която идва лаптопът е две години, но срещу заплащане може да бъде удължена до пет години.

Повече подробности можете да получите от официалната страница.

5/5 (2 Reviews)