Ubuntu Dock вече е наличен по подразбиране при Ubuntu 17.10

0
50
Цялото наименование на Ubuntu 19.10 е Eoan Ermine


Новият Ubuntu Dock вече е наличен по подразбиране при GNOME сесията на Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark).

Стараейки се да направят преминаването от Unity към GNOME по-гладко и безболезнено за потребителите, които са свикнали със страничния панел при Unity, разработчиците от Canonical вече включиха Ubuntu Dock при използването на сесията по подразбиране.

Тази стъпка е и вслушване в мнението на потребителите, след специално проведена анкета, чиито резултати показват предпочитанията на потребителската маса на тази дистрибуция.

Ubuntu Dock е определян от самите разработчици като леко модифициран форк на GNOME Dash to Dock разширението, със съвсем малко поправки тук и там, и предоставя усещане и изживяване, подобно на това в Unity 7, въпреки че главната цел не е точното им пресъздаване.

Другата цел на Ubuntu Dock е, че от Canonical искат GNOME сесията да се различава от тези при другите дистрибуции и да им даде уникален потребителски интерфейс, който не се предлага никъде другаде.

Ubuntu Dock вече е наличен по подразбиране при Ubuntu 17.10 3

Новият модифициран док отново се намира вляво и дава бърз достъп до най-често използваните икони, а разликите спрямо Dash to Dock са няколко.

Например Ubuntu Dock е винаги видим, с пълна височина, фиксирана широчина и с намалено разстояние между иконите.

Ако бъде настроен в режим „интелигентно скриване“, той отчита всички прозорци в работното пространство, а не само този, който е на фокус. Премахнат е панелът с настройки, а някои от настройките са предоставени GNOME Control Center и др.

Повече информация относно промените при Ubuntu Dock можете да намерите в блога на разработчика от Canonical Didier Roche.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Детайлите относно Core X-Series процесорите бяха публикувани от Intel