Ubuntu Phone OTA-10 добавя поддръжка за SASL автентикация

0
39
Ubuntu Phone OTA-10 добавя поддръжка за SASL автентикация


Предстоящият ъпдейт OTA-10 за Ubuntu Phone ще добави поддръжка за SASL автентикация и PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol).

Ъпдейтът ще е както за Ubuntu Phone устройствата, така и за Ubuntu таблетите. Łukasz Zemczak от Canonical публикува повече детайли за предстоящия ъпдейт OTA-10.

На 26 – ти февруари, вчера, разработчиците успяха да подготвят и пуснат голям брой ъпдейти в техния rc канал, където в момента OTA-10 е подложен на тестване.

Всички Ubuntu устройства ще получат ново API за Online Accounts, което ще добави поддръжка за SASL (Simple Authentication and Security Layer) автентикация. Също така има и нова версия на Ubuntu System Settings, която дава възможност на операционната система автоматично да сменя местоположението, когато в текущата локация няма модем, както и ъпдейтната версия на Web Browser приложението, което е с множество поправени бъгове. Ъпдейт получава и Ubuntu Download Manager.

Пакетът NTP също е получил поправка за бъг свързан с корекцията на датата, който се появява в случай, че бъде зададена несъществуваща дата в бъдещето, както и поправка за Ubuntu Download Manager и за новото приложение Address Book, което дава някои визуални промени.

Допълнително е добавена поддръжка в мрежовия индикатор за PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol), както и поправка за qt пакетите. Добавена е нова UI палитра за Ubuntu Touch, което предполага визуални промени по основните приложения, когато дойде ъпдейтът, което се очаква да е някъде в края на месец март.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Serious Sam 3 VR: BFE излезе за Linux и Windows